Zrinjski minimalno poražen u Trnavi, prolaz se rješava u Mostaru

Fudbaleri Zrinjskog poraženi su u Trnavi od Spartaka sa 1:0 u okviru prvog susreta 1. pretkola Lige šampiona.

Prvo poluvrijeme utakmice u Trnavi prošlo je bez nekih prevelikih uzbuđenja i šansi. Prvi je preko Filipovića priprijetio Zrinjski ali Martin Chudy nije dozvolio da bude iznenađen s velike daljine.

Tek u 16. minuti Zrinjski je izveo prvi korner u poluvremenu. U 35. minuti Todorović je dobro probio po lijevoj strani, no njegov oštar prizemni ubačaj nije prihvatio niko od njegovih saigrača. Odmah zatim u 37. minuti najbolju priliku na utakmici imao je Gruzijac Chanturishvili koji je na lijevoj strani primio loptu koja je nekako došla do njega kroz kazneni prostor, no predugo se namještao i nije uspio iznenaditi Brkića.
Loptu su nešto više u posjedu imali domaćini. Zrinjski je u susret ušao oprezno i dojma smo da je bilo bitnije sačuvati svoj gol nego napraviti nešto više u napadu.

U drugom poluvremenu je bilo nešto više uzbuđenja. Prvo je zaprijetio Grendel, ali Brkić je dobro odbranio. U 54. minuti velika šansa i za Zrinjski. Filipović šutira nakon kontre, ali brani golman domaćih. U 65. minuti nova prilika za domaće, ovog puta Jirka, ali Brkić brani.

Ipak, isti igrač je u 79. minuti uspio da matira golmana bh. prvaka. Rada je poslao dubinsku loptu, a Jirka je to lijepo prihvatio nakon slabe intervencije odbrane Zrinjskog i pogodio za vodstvo svog tima nakon što je lobovao Brkića.

Na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat susreta. Zrinjski sigurno nema veliki razlog za zadovoljstvo obzirom da je izgubio utakmicu u kojoj je većinom bio ravnopravan na terenu, ali svakako da je ovaj poraz itekako nadoknadiv u revanšu koji će se za sedam dana igrati u Mostaru.

Treba dodati i to da su oba kluba večerašnji susret završila sa igračem manje. Prvo je kod Zrinjskog Cirjak “pocrvenio” u 70. minuti, da bi u samom vinišu kod domaćih crveni karton dobio Chanturishvili.

(Preneseno sa sportsport.ba)