Željezničar gostuje u Estoniji, težak ispit za Široki Brijeg

Bh. klubovi koji nastupaju u Evropskoj ligi danas igraju prve utakmice 1. pretkola. Željezničar u terminu od 18:00 sati gostuje Narvi u Estoniji, dok će Široki Brijeg na domaćem terenu od 20:00 sati odmjeriti snage sa ekipom Domžala iz Slovenije.

Kada je u pitanju Željezničar, izabranici Slobodana Krčmarevića slove za favorite i pokušat će ostvariti što bolji rezultat u Estoniji pred revanš koji je na programu sljedeće sedmice u glavnom gradu BiH. Pred ovaj susret u plavoj svlačionici vlada dobra atmosfera, fudbaleri vjeruju kako mogu odgovoriti ovom ispitu i na kraju proći dalje.

“Dobar rezultat nam daje mirniji revanš i da utakmica bude najbolja pozivnica za sve navijače da napunimo stadion narednu srijedu”, istakao je Krčmarević, dodavši:

“Cilj je pobjeda ili najbolji mogući rezultat. Najbitnije u ovakvim utakmicama je postići gol ili dva jer to daje prednost za revanš. Zahvaljujem se prijatelju Rogiću koji nam je poslao kompletan skauting ekipe Narve, s njima je igrao četiri utakmice i sigurno da ih odlično poznaje.”

Narva, s druge strane, kvalifikacije za Evropsku ligu igra prvi put nakon pet godina.

U taboru Širokog Brijega utakmicu protiv Domžala dočekuju u odličnom raspoloženju i s vjerom u pozitivan rezultat. Trener Boris Pavić je Slovence označio kao blage favorite…

“Uvjeren sam da će moji igrači odigrati pravu utakmicu i uz pomoć navijača na Pecari ostvariti povoljan rezultat koji će biti dovoljan za uzvrat, odnosno koji će nakon 180 minuta donijeti prolaz Širokom Brijegu u sljedeću rungu kvalifikacija”, izjavio je Pavić.

Pavić je kao glavne poluge Domžala označio Ibričića i Ibraimija, naglasivši da su Slovenci kao tim odlični u tranziciji, kompaktni i brzi.

 

(Preneseno sa sportsport.ba)