Zbog jutarnje magle smanjena vidljivost na putevima u BiH

Zbog jutarnje magle vidljivost je smanjena na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pojačan oprez iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) savjetuju i zbog mogućih sitnijih odrona zemlje ili kamenja. Na svim dionicama pozivaju na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever – Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi – Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 4:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo – Kladanj – Stupari, M-1.8 Srebrenik – Orašje, M-17 GP Doljani – GP Metković, M-5 Lanište – Ključ i M-5 Jezero – Jajce.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.