Završen Pro Camp Kaspersky Sarajevo

Sarajevo je proteklih dana bilo domaćin jedinstvenog sportskog događaja, košarkaškog kampa Pro Camp Kaspersky Sarajevo. Mladi igrači iz Bosne i Hercegovine, regiona, ali i cijelog svijeta bili su dio košarkaškog spektakla koji se održao u dvorani sport centar Radan na Jezeru.

Glavni organizator kampa, Samir Avdić, istakao je da je ovo bio itekako uspješan događaj koji će pomoći igračima da pronađu svoj put u svijetu košarke i dogovore eventualni angažman.

Kampu je prisustvovalo ukupno 28 igrača, a zanimljiv podatak je da je bilo prisutno 14 igrača iz Bosne i Hercegovine, te 14 iz ostalih zemalja širom svijeta.

Organizatori su dodijelili pet nagrada za najbolje pojedince. Najkorisniji igrač kampa je Hernest Laroche, dok je nagradu za najboljeg strijelca dobio Rijad Avdić. Dodijeljene su i nagrade za najboljeg asistenta koju je dobio Adi Zahiragić, najboljeg odbrambenog igrača koja je otišla u ruke Brazilca Felipea Cardosoa, te Rising star koju je zaslužio Alex Navas.

Ekipe su vodili treneri Dragan Petričević, Muamer Taletović, Samir Selesković i Adis Bećiragić.

Sve utakmice rađene su u livestream prenosu putem oficijelnog Youtube Kanala Pro Camp Sarajevo.

Među brojnim gostima iz svijeta sporta bili su i bivši igrači Edin Bavčić, Edin Krupalija, Feliks Kojadinović, brojni skauti i agenti Goran Gramatikov, Jovan Brstina, Zvonimir Ridl, Robert Jablan, Charles Danijel Mandić, te druge ličnosti iz svijeta sporta i biznisa.

Organizatori se nadaju da će Pro Camp Kaspersky Sarajevo postati tradicionalna sportska manifestacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.