ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSTAVNIČKOG DOMA PSBIH ŠEFIK DŽAFEROVIĆ RAZGOVARAO S AMBASADORICOM NR KINE U NAŠOJ ZEMLJI

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s ambasadoricom NR Kine u našoj zemlji Chen Bo.

Tokom otvorenog razgovora ocijenjeno je da su politički odnosi dvije prijateljske zemlje vrlo dobri i da ih ne opterećuju međusobna otvorena pitanja. Iskazano je i zadovoljstvo činjenicom da je sve bolja saradnja i u ekonomskoj oblasti a u tom svijetlu danas je rečeno da treba blagovremeno uklanjati sve barijere koje mogu usporiti puni razvoj ekonomske saradnje Kine i Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo nedavnim ukidanjem viznog režima između Kine i naše zemlje što je već rezultiralo intenzivnijom saradnjom u sferi turizma i otvorilo prostor za jednostavnije povezivanje privrednika.     

Amasadorica Bo interesirala se za Džaferovićevo viđenje aktuelne političke situacije u našoj zemlji. Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma izvijestio ju je i o naporima koji se čine kako bi se Bosna i Hercegovina ispunjavala svoje strateške ciljeve i približila se članstvu u Evropskoj uniji i NATO a govorio je i o projektima koji imaju za cilj ekonomsko snaženje naše zemlje u narednom periodu.