Za doček Nove godine na Vlašiću popunjeni svi kapaciteti

I proteklog vikenda Vlašić je raširenih ruku dočekao svoje posjetioce.

Kako javlja portal Dan.ba, registarske oznake vozila iz svih država regiona najbolje svjedoče o izuzetnom interesu za boravak, a sama činjenica da je upravo Vlašić jedini ski centar u regionu koji neprekidno radi još od 30. novembra i na kojem se kvalitetno skijalo i ovog vikenda, taj interes uvelike opravdava.

Veliki broj gostiju pokušavao je pronaći smještaj za naredni vikend, kada se ovdje održava manifestacija S(h)ankanje, a svi kapaciteti su odavno popunjeni za period dočeka Nove godine.

Oni uporniji smještaj pokušavaju pronaći strpljivo očekujući otkazivanje neke od prethodnih rezervacija, a prema riječima hotelijera i agencija koje se bave ovom djelatnošću, interes za doček Nove godine na Vlašiću je i ovaj put izuzetan.

Ski liftovi Babanovac i Markovac, te Baby ski lift hotela Sunce ovog su vikenda radili redovno radno vrijeme, a kontinuitet rada nastavlja se i tokom sedmice.

Staze su još uvijek u dobrom stanju, pa se sa Vlašića upućuje poziv svima koji sebi to mogu priuštiti, da upravo ove radne dane provedu u uživanju na snježnim stazama.

 

Trafika|Ba|Fena