VULIN: U Srbiji trenutno 500 migranata

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je pravo pitanje da li će velike sile, EU i oni koji se sastaju danas u Londonu formulirati jedinstvenu politku prema migracijskoj krizi.

 On je kazao kako je u Srbiji trenutno 500 migranata, a da se očekuje da ih danas bude i do 1.000.

 “Srbija nije nikom ništa nudila, niti predlagala, ona je rekla – branimo sebe, svoj teritorij i svoje stanovništvo, ali istovremeno i ljudsko pravo tih ljudi”, rekao je Vulin, dodajući da je Srbija svojom politikom zaslužila da je pozovu u London, na konferenciju posvećenu Siriji i migrantskoj krizi.

 Upitan za premijerovu poruku da Srbija neće biti “parking za izbjeglice”, Vulin je rekao da to nije poruka za naše građane, već za međunarodnu zajednicu.

 “To je stav Srbije, dogovorite se i Srbija će kao ravnopravan partner sudjelovati u tom vašem dogovoru. Nećete se dogovoriti? I to je u redu, Srbija će nastaviti da se ponaša na isti način, ako hoćete zatvoriti granice, Srbija će kontrolirati svoje granice, ako hoćete protok Srbija će organizirati najbolji protok…”, rekao je Vulin, prenosi Tanjug.