Vujošević objavio spisak bh. košarkaša: Potrebni su nam svi igrači i optimalni uslovi za pripreme

Duško Vujošević, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH), objavio je spisak igrača na koje će računati u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

Uz spisak, na kojem su 24 košarkaša, Vujošević je poslao i poruku u kojoj poziva sve ljude koji su na bilo koji način uključeni u rad Košarkaškog saveza BiH da osiguraju da se odazovu svi igrači i da imaju optimalne uslove za pripreme, prenosi Anadolu Agency (AA)

“Došao sam u BiH i pored velikih otpora na koje je taj moj čin naišao van BiH. Uzimajući u obzir i težak poraz protiv Francuske, doživio sam rezultatsku i ljudsku satisfakciju, ali imam utisak da smo mi iz stručnog štaba sve usamljeniji. Apelujem na sve ljude koji su na bilo koji način uključeni u funkcionisanje Košarkaškog saveza BiH, a i one koji nisu, da se aktivno i timski uključe u pokušaj da se obezbjedi da u predstojećim akcijama imamo na raspolaganju kompletan igrački sastav i najbolje moguće uslove za pripreme”, kazao je Vujošević za zvaničnu internet stranicu KS BiH.