Volonteri širom BiH zasadili desetine hiljada sadnica

Volonteri širom Bosne i Hercegovine danas su zasadili desetine hiljada sadnica raznih vrsta drveća u okviru šeste volonterske akcija “Let's Do It – milion sadnica za jedan dan”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Centralna lokacija sadnje je bila na Bjelašnici, gdje je više od 500 volontera i volonterki zasadilo 5.000 sadnica jasena i bijelog bora. Preduzeća koja gazduju šumama su podržala akciju i obezbijedila sadnice, alat, stručni nadzor i lokacije na kojima se sadilo.

Već petu godinu zaredom, specijalni partner “Let's Do It” projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je i ove godine logistički, finansijski, ali i konkretnim volonterskim radom uposlenika OK BiH dao veliki doprinos uspješnoj realizaciji projekta u sve tri faze i to čišćenje, edukacija po školama i pošumljavanje.

“Danas smo na Bjelašnici zasadili 5.000 sadnica i zaista divno je bilo vidjeti ljude svih generacija kako sade drveće i zajednički doprinose svjetlijoj budućnosti naše zemlje. Građani Bosne i Hercegovine su nesebično pomogli ‘Let's Do It’ projekat kupovinom naših zahvalnica”, rekao je Junuz Elkaz, koordinator projekta “Let's Do It”.