Vojvotkinja od Saseksa Meghan Markle će na porođaju imati 22 “pomagača”

Vojvotkinja od Saseksa Meghan Markle u ponedjeljak je stigla u Australiju i prvi dan kraljevske turneje javnosti otkrila lijepe vijesti da očekuje bebu. Potom je s dvora došla i službena obavijest.

Kraljevska beba stiže na proljeće, a prinova biti će sedmi u nasljedstvu za prijestolje. Meghan se u trudnoći mora pridržavati strogih kraljevska pravila.

Da je smjela s princem Harryjem otputovati na 16-dnevnu turneju po Australiji, Novom Zelandu i okolnim ostrvima, Meghan je morala tražiti posebnu dozvolu i to tek nakon što joj je u 12. sedmici trudnoće napravljen ultrazvuk, koji je pokazao da je s trudnoćom sve u najboljem redu.

No, nakon što se vojvotkinja vrati u svoj dom, na daljnja prekooceanska putovanja moraće zaboraviti. Za Meghan će to biti posebno teško jer joj majka živi u Americi. No ako se ona, kako se nagađa, preseli u London da bude bliže svojoj kćerki, i to će pravilo biti lako poštovati.

Na porodu Meghan će imati dva porodničara, tri babice, tri anesteziologa, četiri člana hirurgije, dvoje pomagača, četiri pedijatra, laboratorijskog tehničara za krvne pretrage i tri menadžera. Kako objašnjavaju iz palate, za pripadnike kraljevske porodice svi su ti ljudi prijeko potrebni. Na isti način bila je zbrinuta i vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton kada je bila trudna.

Prije nego što se i službeno javnosti otkrije da je beba rođena, sve o malom nasljedniku ili nasljednici prva će saznati kraljica Elizabeta. Kraljevski protokol zahtijeva da kraljica mora prva saznati da je beba rođena, i to puno prije svih ostalih.

Baš kao Kate i princ William, o spolu djeteta neće se znati sve dok se ne rodi. Od toga će, kao i od odabira imena, zasigurno najviše profitirati kladionice.

No, svijet će  idućih nekoliko mjeseci nagađati i ostavljati novac na kladionicama, pogađajući ime nasljednika ili nasljednice, jedina stvar koja je već sada poznata je da će prinova imati najviše četiri imena. Sam princ Harry ima četiri imena – Henry Charles Albert David – dok troje djece princa Williama i Kate Middleton imaju tek tri.

Ono po čemu se trudnoća i sve u vezi s njim razlikuje od čak tri trudnoće i poroda Kate to je da će princ Harry i Meghan Markle imati puno više manevarskog prostora i sve će biti opuštenije jer je mala šansa da će njihovo dijete naslijediti tron. Upravo zbog toga pri odabiru imena ne moraju birati ono kraljevskog porijekla.

Već su krenula nagađanja oko imena buduće kraljevske prinove. Najmanji dobitak na uloženi novac čeka vas ako uplatite na imena Alexander i Alice. Kod muških imena slijede Arthur s koeficijentom tri, Philip i Albert s koeficijentom šest, a ako uložite na ime Nicholas, možete udesetorostručiti svoj ulog.

Kod ženskih imena, osim imena Alice, najveći favoriti su Victoria i Mary (koeficijent četiri), Isabella (koeficijent šest), te Diana.

Od tradicionalnog baby showera, koji je organizuje u  Americi, za članove kraljevske porodice takvo šta je nedopustivo. Budući da su veoma bogati, bilo bi neprimjereno da organizuju raskošne zabave uoči rođenja djeteta i primaju skupocjene poklone jer si sve to mogu priuštiti i sami.

(Izvor: 24sata.hr)