Vlajki: Predizbornih igara na pretek, kruha sve manje

Demokratski je da oni koji imaju većinu izglasavaju ono što misle da treba izglasati, a demokratski je i da se opozicija tome suprotstavlja – ocijenjeno je danas iz Kabineta dopredsjednika Republike Srpske Emila Vlajkija u povodu najnovijih zbivanja u Narodnoj skupštini RS-a.

Navedeno je i da tu nema ništa šokantno.

-Demokratski postupak je i posljednje ponašanje opozicije bojkotiranjem sjednice i uručivanjem mikrofona predsjedniku Narodne skupštine. Poziciji će oni dobro doći, s obzirom na estradne performanse nekih njenih članova – stoji u saopćenju.

Podsjećaju i na provokativna ponašanja radikala u parlamentu Srbije, kada su zabranjivali pristup mikrofonima vladajućoj većini, pa su ih čuvari javnog reda morali iznositi iz te institucije.

-Pa ipak su oni, koji su se najviše isticali u tim neuobičajenim opstrukcijama, sada čelni i najmoćniji ljudi Srbije – stoji u saopćenju iz Vlajkijevog kabineta.

-Sve u svemu, (predizbornih) igara je na pretek, a kruha sve manje. Vjerujući da će narod ipak ovo sve preživjeti, posljednji skupštinski događaji nisu prešli prag tolerancije. Naprotiv, ako se, do izbora, sve bude odigravalo u sadašnjim, benignim okvirima, pa se počne čak i nazirati rješenje ‘Sejdić-Finci’, puna šaka brade, a i jeftinih dolara od MMF-a – saopćeno je iz Kabineta dopredsjednika RS-a Emila Vlajkija.

 

Trafika|Ba|Fena