Vječiti derbi danas na Grbavici: I Plavi i Bordo trebaju pobjedu

Treći ove sezone i 118. vječiti derbi na Grbavici večeras od 19 sati i 30 minuta igraju gradski rivali Željezničar i Sarajevo. U prethodna dva Željezničar i Sarajevo su odigrali 2:2 na Grbavici u septembarskom okršaju, dok su kasnije u novembru Bordo momci slavili s 2:1 na Koševu.

Sarajevo na Grbavicu dolazi kao lider sa šest bodova prednosti nad drugim Zrinjskim, a čak 17 nad gradskim rivalom koji vodi grčevitu bitku za plasman u Evropu, u kojoj su im najveći konkurenti Široki Brijeg, te Radnik i Čelik koji su se primakli. Obje ekipe poljuljanog samopouzdanja ulaze u meč. Plavi su razočarali u Gabeli u prošlom kolu i odigrali mršavih 1:1, a bordo tim je (ako se izuzme pobjeda 1:4 u Bijeljini u Kupu BiH nad slabašnom Slogom GC) u Premijer ligi u posljednja dva kola odigrao 0:0 i pomalo šokantnih 0:1 protiv Krupe, odnosno Zrinjskog.

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo na stadion “Grbavica” će morati ući najkasnije do 17.30 sati. Kako je napomenuto u saopćenju MUP-a KS važno obavještenje za navijače FK Željezničar je da je ulazak na stadion moguć od 18 sati, dok će navijači gostiju na Grbavicu ući do 17.30 sati.

“Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo sačinila je Operativni plan fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja i u skladu s Planom će preduzeti  sve potrebne mjere i radnje  s ciljem osiguranja ovog značajnog sportskog događaja. Koristimo priliku da pozovemo građane, a posebno navijače pomenutih klubova, da svojim ponašanjem doprinesu da ova utakmica protekne u sportskoj i fer atmosferi, uz napomenu da nikakva ponašanja koja imaju obilježje prekršaja ili krivičnog djela neće biti tolerisana”, navode iz MUP-a KS.

(nap.ba)