Visoko: Novac namijenjen za klubove stranaka bit će uplaćen za liječenje oboljele djece

Novac za finasiranje klubova političkih partija u Općinskom vijeću Visoko bit će preusmjeren za liječenje oboljele djece, izglasali su vijećnici u Visokom.

“Od danas, odlukom Općinskog vijeća Visoko, a na Inicijativu pozicije – većine, sredstva za finansiranje političkih partija iz Budžeta Općine Visoko usmjeravaju se za djecu oboljelu od karcinoma”, rekla je načelnica Amra Babić.

Visoko je u općinskom budžetu za 2019. godinu planiralo 28.000 KM za klubove političkih stranaka u Općinskom vijeću Visoko, nakon čega je odlučeno da taj novac bude preusmjeren za liječenje oboljele djece.

“Evidentno je da je u porastu broj djece oboljele od karcinoma, te da su zahtjevi za liječenje i apeli za pomoć sve više izraženi… S obzirom da u Budžetu Općine Visoko nemamo navedenu stavku, smatramo istu opravdanom u cilju pružanja pomoći najranjivijoj kategoriji stanovništva, čije porodice nisu u mogućnosti finansirati troškove liječenja”, navedeno je u objašnjenju amandmana, kojeg je potpisalo 15 vijećnika.

(Nap.ba)