Usain Bolt osvojio novo zlato u trci na 200 metara

Ono što je učinio na 100 metara, osvojivši na Igrama u Rio de Janeiru svoje treće uzastopno olimpijsko zlato u toj disciplini, Jamajčanin Usain Bolt to je ponovio i na dvostruko dužoj dionici, čime je stigao do svog osmog najsjajnijeg odličja na OI, prenosi novinska agencija Patria.

Uz laganu kišicu koja je padala, Bolt je u finalu ponovio rezultat iz polufinala (19.78 sekundi), što mu je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Nitko od konkurenata nije se spustio ispod 20 sekundi, a najboljem svjetskom sprinteru svih vremena najviše se približio Kanađanin Andre De Grasse (20.02). Francuz Cristophe Lameitre (20.12) osvjetlao je obraz europskog sprinta osvojivši brončano odličje.

Amerikanci su opet ostali bez medalje, baš kao i u Londonu, gdje su Jamajčani pokorili svijet i zauzeli sva tri mjesta pobjedničkog postolja. U Rio de Janeiru su ostavili Bolta samog u finalu. No, morat će mu pomoći da ostvari svoj zacrtani cilj na ovim Igrama i treći put zaredom osvoji i olimpijsko zlato u štafeti 4 x 100 m. Uspije li u tome, Bolt će se po broju zlatnih olimpijskih odličja (9) izjednačiti s legendama i najuspješnijim atletskim olimpijcima, Amerikancem Carlom Lewisom i Fincem Paavom Nurmijem, javlja N1.