Uradi sama: Čarobne ledene kockice protiv podočnjaka i iritacija kože lica

Čarobne“ ledene kockice prvenstveno djeluju optimalno na području lica i vrata protiv iritacija kože. Savršene su i protiv podočnjaka. A jedino što sadrže su krompir, krastavci i sok od limuna. A toliko su dobre!

Krompir otklanja otrovne tvari direktno sa kože i bogat je vitaminima, mineralima te antioksidansima. Ovi pozitivni efekti idealni su protiv tamnih mrlja i podočnjaka. Krastavci se sastoje uglavnom od vode pa optimalno navlaže suhu kožu. Jedan od najčešćih razloga za tamne mrlje na koži je nedostatak vlage u koži. Osim što krastavci daju koži dovoljno vlage, bogati su vitaminima i mineralima. Sok od limuna sadrži puno kiseline pa je zbog toga prirodni „izbjeljivač“.

Sastojci potrebni za čarobne ledene kockice:

• srednje veliki krompir

• mali krastavac

• sok od 1 limuna

• kalup za kockice leda

Priprema:  Oguli krompir te ga stavi u mikser zajedno s krastavcem i sokom od limuna. Ovisno o veličini krompira, potrebno je manje ili više krastavca. Smjesa mora biti gnjecava. Prelijte smjesu u kalup te zamrznite.

Upotreba:  Izvadite kockice iz kalupa te jednostavno natrljajte pogođeno mjesto. Općenito možete kockice raspodijeliti posvuda po licu i vratu – hlade i ujedno smiruju kožu. Trljajte kožu 1-2 minute. Potom kožu isperite toplom vodom. Taj postupak idealno bi bilo raditi dva puta dnevno. Svaki puta upotrebljavajte nove kockice. Nakon 3-4 dana trebali bi primijetiti poboljšanja na koži.

(Preneseno sa miss7.24sata.hr)