Umro Slavko Puljić ambasador BiH u Republici Sloveniji

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sa dubokim žaljenjem obaviještava javnost da je ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Slavko Puljić preminuo 7. decembra 2013. godine u Mostaru.

Ambasador Slavko Puljić rođen je 3. jula 1960. godine u Mostaru, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a Vojnu akademiju Kopnene vojske u Beogradu 1983. godine. Tokom bogate vojne karijere između ostalog bio je načelnik Štaba 2. gardijske brigade Hrvatskog vijeća obrane, načelnik Štaba 1. gardijskog zbora Vojske Federacije, te zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za operacije i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za resurse sa činom general-majora. Dobitnik je brojnih nagrada i odlikovanja.

Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Slavko Puljić je imenovan na mjesto ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji, gdje je 31. januara 2012. godine predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Slovenije Danilu Türku.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine će o datumu i mjestu sahrane ambasadora Puljića javnost naknadno obavijestiti.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i ovim putem izražava saučešće porodici ambasadora Slavka Puljića.

 

Trafika|Ba