Uhapšen Jerko Ivanković Lijanović

Pripadnici Federalne uprave policije priveli su jutros u Širokom Brijegu Jerku Ivankovića Lijanovića, bivšeg federalnog ministra poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva te dopredsjednika Narodne stranke Radom za boljitak, javljaju lokalni mediji.

Kako navode, pripadnici FUP-a pred obiteljsku kuću Lijanovića stigli su jutros u 6 sati, izuzeli dokumentaciju te pregledali automobil u garaži.

Na pojedinim lokalnim portalima uz vijest je objavljena fotografija Jerke Lijanovića Ivankovića kako ulazi u policijsko kombi vozilo.

M ediji javljaju kako je Lijanović priveden zbog malverzacija oko isplate poticaja za poljoprivredu. U akciji je, navodno, u Tuzli još uhićen i drugi dopredsjednik NSRzB Mersed Šerifović.

Iz MUP-u Zapadnohercegovačke županije potvrdili su kako su pripadnici FUP-a jutros ušli u obiteljsku kuću bivšeg federalnog ministra te da je širokobriješka policija osiguravala područje.

Pripadnici SIPA-e su u rujnu prošle godine, također u Širokom Brijegu, pretresli nekoliko objekata obitelji Lijanović, te uhitili Jerku i njegovog brata Mladena u okviru akcija “Brend” i “Meso”.

Tada je objavljeno kako se braća Lijanović i njima bliske osobe sumnjiče za više kaznenih djela kojim su oštetili državu za više od 5,5 milijuna eura.

 

Trafika|Ba