Ubijen banjalučki biznismen Slaviša Krunić

U Glamočanima, kod Banje Luke u toku je uviđaj na mjestu gdje je sinoć došlo do pucnjave u kojoj su tri osobe smrtno stradale, a jedna je zadobila teške tjelesne povrede, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Kako navode, istragu u vezi s krivičnim djelom teško ubistvo vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Tužilaštva RS-a.

Podsjećamo, u klasičnoj sačekuši sinoć oko 22.30 sati ubijen je banjalučki poduzetnik Slaviša Krunić. U razmjeni vatre stradali su i njegov pratilac Žarko Pavlović sa Pala, kao i jedan od napadača.

Banjalučki mediji javljaju da je riječ o Željku Kovačeviću iz Banje Luke, koji je odranije poznat policiji i osuđivan zbog razbojništava.

Slučaj je policiji oko 22.45 sati prijavila ženska osoba, koja je kazala kako je u mjestu Glamočani kod vikendice vlasništvo Slaviše Krunića došlo do pucnjave i da ima i ranjenih. Dolaskom na mjesto događaja zatečeno je više mrtvih i ranjenih.

Prema prvim nezvaničnim informacijama iz istrage, ubice su sačekale Krunića pred ulazom na porodično imanje, a zatim u njegov automobil ispucali više rafala.

Napadači su čekali da auto u kojem su bili Krunić i Pavlović uspori, a zatim su pucali.

Motiv ubistva Slaviše Krunića za sada nije poznat.

–  U ime kompanije Sector Security obavještavamo svoje poslovne partnere da su naše kolege, vlasnik kompanije Slaviša Krunić, gospodin Žarko Pavlović, tragično preminuli dana 22/04/2019. godine.  Uprkos okolnostima, kompanije nastavljaju svoj rad i u potpunosti ispunjavaju svoje obaveze prema poslovnim partnerima i zaposlenima. Generalni direktori sa rukovodstvom izražavaju saučešće porodicama. Rukovodstva i zaposleni uz punu odgovornost nastavljaju rad prema svim poslovnim aktivnostima – saopćili su iz  rukovodstva Sector Securityja, jedne od Krunićevih firmi.

Izvor:  Faktor