U selu kod Zenice ubio suprugu iz vatrenog oružja

U selu Trešnjeva glava, udaljenom oko 18 kilometara od Zenice, u porodičnoj kući ubijena je Rusmina Mujčinović, koju je, oko podne, pucnjem iz vatrenog oružja ubio njen suprug Mevludin Mujčinović.

Prema kazivanju komšija, ubistvo se dogodilo na spratu porodične kuće Mujčinovića, u kojoj su živjeli sa maloljetnim sinom. Nakon što su se iz kuće čuli pucnji komšije su pozvale policiju, a nakon dolaska policijski tim je zatekao Mevludina kako mirno sjedi pored ubijene supruge.

Policija je lišila slobode Mevludina Mujčinovića zbog osnova sumnje da je izvršio ubistvo i privela ga u prostorije za privođenje.

Uviđajne radnje na mjestu ubistva obavili su ovlašteni službenici Policijske stanice Centar u prisustvu dežurne tužiteljice Senade Tarabar, koja je zatražila proširenje istražnih radnji u skladu sa zakonskim ovlaštenjima.

Obzirom da se ubistvo dogodilo u prostorijama porodične kuće teško je doći do informacija o motivu, ali se nezvanično saznaje da je najvjerovatnije u pitanju suprugova ljubomora.

Bračni par Mujčinović nije imao većih porodičnih problema, oboje su bili zaposleni, ali prema kazivanju komšija kao razlog ubistva mogla bi biti ljubomora i tvrdnje izvršitelja ubistva da mu je supruga bila nevjerna. Istražne radnje u ovom slučaju su u toku.

 

Trafika|Ba|Fena