U Sarajevu u subotu humanitarni bazar za liječenje dječaka Emira Buze

 U subotu, 20. oktobra, u Sarajevu će biti organiziran humanitarni bazar “Dobre volje” za liječenje dječaka Emira Buze, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovaj bazar po prvi put bit će organiziran na zatvorenoj površini od 500 kvadratnih metara, u prostorijama humanitarne organizacije “Pomozi.ba” na adresi Fetaha Bećirbegovića br. 8 (Čengić Vila).

Na bazaru posjetioci će moći pronaći zanimljive predmete za sebe i porodicu. Iz organizacije su pripremili posuđe, igračke, odjeću, obuću, bijelu tehniku i razne druge korisne i artikle po simboličnim cijenama počevši već od 0,50 KM.

Pored toga što će na bazaru možete biti moguće kupiti stvari po simboličnim cijenama, do subote je moguće donirati stvari, za koje zainteresirani smatraju da su im višak, a koje bi mogle biti izložene na bazaru.

Devetogodišnji Emir Buza boluje od rijetkog oblika raka limfnih žlijezda. Bolest se može uspješno izliječiti, ali za liječenje su potrebna velika finansijska sredstva, koje porodica ne može sama osigurati. Dječak se trenutno nalazi na Klinici Acibadem u Turskoj i do sada je primio 11 kemoterapija, a neophodno je da ih primi još 55.

Prvobitni iznos liječenja bio je 168.000 eura, ali zahvaljujući dobrim ljudima, dio sredstava se prikupio u proteklih mjesec dana, te je za nastavak liječenja neophodno osigurati još 90.000 eura.

Organizacija “Pomozi.ba” uključila se u akciju prikupljanja pomoći i pored pomoći na bazaru moguće je pozvati i jedinstveni humanitarni broj 17007 ili izvršiti donaciju na žiro račun organizacije s naznakom svrhe “Za Emira Buzu”.