U Sarajevu otvoren novi Choco boutique Mak Zara

U Sarajevskom trgovačkom centru Mercator u Ložioničkoj ulici otvoren je novi Choco boutique Mak Zara. Radi se o potpuno novom konceptu shopova bosanskohercegovačkog brenda čokolada Mak Zara, koji će u okviru ponude pored svojih poznatih pralina i čokolada imati i Lavazza espresso, te različite napitke od kafe, svaki put uz gratis pralinu.

“Ljubiteljima slastica vrhunskog kvaliteta u našem novom shopu ponudit ćemo više od 30 različitih vrsta pralina i čokolada, među kojima se izdvaja Ruby pralina. Ruby čokolada je ružičaste boje, a dobila je ime po prirodnoj crveno-ljubičastoj boji kakaovca od kojeg se proizvodi. Tu su i slastice od suhog voća i meda prelivene čokoladom. U ponudi će se nalaziti i veliki broj premium poklona za posebne prilike”, riječi su Armina Hodžića direktora Mak Zare.

 Mak Zara je prva manufaktura za proizvodnju i prodaju čokoladnih pralina i ostalih konditorskih proizvoda u Bosni i Hercegovini po uzoru na belgijske praline. Iz Mak Zare danas izlazi oko 40 vrsta ručno rađenih proizvoda prepoznatljivog kvaliteta i dizajna, koji su djelo domaćih stručnjaka. 

Brend je prepoznatljiv po pralinama koje, osim okusima, plijene pažnju posebnim pakovanjima sa porukom u kojoj dolaze.

Mak Zara svoje poslastice plasira širom Bosne i Hercegovine. Ovaj domaći brend zastupljeni je u tržnim lancima Bingo, Mercator, u Konzum marketima, dm drogerie marketu, Tropic marketima, Hoše komercu, te nekim cvjećarama i specijalizovanim trgovinama, kao i u vlastitom shopu koji se nalazi u BBI centru u Sarajevu.

“Zadovoljni smo kako se razvija poslovanje kompanije. U prošloj godini povećali smo prihode od prodaje za 35 posto. Mak Zara je dokaz da naše tržište pozitivno reagira na kvalitet, te da znanje i inovacije koje primjenjujemo, nailaze na odličan prijem kod ljubitelja vrhunskih čokoladnih slastica”, kazao je Hodžić.