U Sarajevu 130 policajaca iz drugih kantona

U Sarajevo danas dolazi 130 policajaca iz drugih kantona nakon što je od nedjelje raspisana potraga za Edinom Gačićem koji je u subotu navečer ubio Mahira Begića, pripadnika FUP-a koji je radio na obezbjeđenju objekta u Suhodolu kod Tarčina.

Informaciju o dolasku novih policajaca potvrdio je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

– Novih 130 policajaca na terenu. Jer nam je osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato, a zbog toga što mi služimo građanima, na zahtjev i uz finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo, od sutra će građane Kantona Sarajevo osiguravati dodatnih 130 policijskih službenika iz drugih kantona. Želimo da se građani Kantona Sarajevo osjećaju sigurno, posebno kada su u pitanju škole, vrtići i sva druga mjesta za koja se procijeni da je potrebno. I svaku informaciju koju imate dostavite policiji. Pozovite telefonom, dajte je prvom policajcu kojeg sretnete. Ako treba dostavite i meni. Sve će se provjeriti. Jer smo svi na istom zadatku – napisao je Katica.

MUP KS raspisao je potragu za Gačićem te pozivaju građane da obrate pažnju i ukoliko imaju informaciju gdje bi se traženo lice moglo nalaziti da jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo na broj: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici.

(NAP)