U ovim se pravilima krije tajna francuskog chica

Iza francuskog chica se ne krije puno filozofije već jednostavan i prirodan pristup njezi kože i kose, kao i šminkanju. U nastavku otkrijte pet beauty pravila koje Francuskinje uvijek slijede.

Francuskinje ne suše kosu

Francuskinje ne suše i ne češljaju kosu i tome su vjerne sve od Caroline de Maigret do Jeanne Damas. Stižu nam topliji dani kad sebi možte priuštiti da isprobate ovaj trik. Jednostavno operite kosu i pustite je da se osuši na zraku. Dobit ćete opuštenu frizuru kod koje će do izražaja doći prirodna narav vaše kose.

Sa šminkom je manje više

Nema ništa privlačnije od zdrave i sjajne kože koja izgleda divno bez šminke. Zato slušajte svoju kožu i nabavite proizvode koji joj odgovaraju i ne zaboravite se tetošiti kupkama i maskama za lice. Francuskinje ne mare za konture niti teške slojeve pudera i korektora. Odaberite tek crveni ruž ili malo rumenila u kombinaciji s tekućim ružem u boji breskve i izgledat ćete sjajno.

Osjećajte se dobro usvojoj koži

Višednevna čišćenja sokovima, detoksikacijske klinike i bolni beauty tretmani nisu nešto na što bi Francuskinje ikad pristale. Za njih ljepota prvenstveno znači osjećati se dobro u svojoj koži te imati samopuzdanje i vjeru u sebe. A nema ništa privlačnije od toga!

Parfem je ključan

Parfem je zaštitni znak svake Francuskinje te obično nađu miris koji im odgovara već do 30. godine te se od njega više ne odvajaju. Nosite ga na goloj koži, a ne na odjeći, jer svaki parfem na koži miriše drugačije i tako postaje sasvim autentičan i svojstven osobi koja ga nosi.

Izgledajte kao da se niste previše trudili

Prava tajna francuskog chica navodno je upravo taj efekt koji govori da se uopće niste potrudili oko svog izgleda. Zato prihvatite savjete iz prethodnih točaka, nosite opuštenu frizuru i tek malo šminke, i pazite da nikad ne izgledate presavršeno. Francuskinje će vam same savjetovati da malo razmažete ruž kako biste izgledale kao da vas je netko netom poljubio jer to je dio njihovog šarma i tog neobjašnjivog chica kojem svi težimo.

(Preneseno sa ELLE.hr)