U BiH jutros umjereno oblačno: Razlika između Bjelašnice i Neuma 17 stepeni

U Bosni i Hercegovini jutros je malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove je s maglom ili niskim oblacima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Sokolac 0, Drvar 1, Bugojno, Ivan-sedlo, Jajce i Sanski Most 2, Bihać, Tuzla i Zenica 3, Livno 4, Sarajevo 5, Brčko 6, Gradačac, Grude i Zvornik 7, Široki Brijeg 8, Trebinje 10, Mostar 12 i Neum 13.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni se danas  očekuje umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne, po kotlinama i uz riječne tokove je s maglom i niskim oblacima. U Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u Hercegovini i u jugozapadnim područjima Bosne, moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak.

Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen.

U Sarajevu će danas biti umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izvor:  Fena