U Beču organizirani ”Dani Bosne i Hercegovine“: Austrija dokazani prijatelj BiH

Pod pokroviteljstvom ambasade Bosne i Hercegovine u Beču od 27. do 30. septembra održana je manifestacija “Dani Bosne i Hercegovine”, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom obraćanja na svečanom otvorenju manifestacije ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić istaknuo je da ambasada Bosne i Hercegovine s velikim zadovoljstvom podržava tu manifestaciju koja na svaki način promovira ono najbolje u i iz BiH.

Naglasio je da su “Dani Bosne i Hercegovine” odlična prilika za predstavljanje bogate kulturne baštine, ženskog poduzetništva, međunarodne kao i poslovne saradnje sa zajednicom Republike Austrije. Napomenuo je da je Republika Austrija dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine na svakom polju, kao i da je najveći strani investitor u Bosni i Hercegovini. Ambasador Kozarić je istaknuo i odlučnu i važnu podršku Republike Austrije na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Svečanom otvorenju Dana BiH prisustvovao je veliki broj predstavnika diplomatskog zbora, međunarodnih organizacija, bosanskohercegovačke zajednice u Austriji, te gostiju iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske.