Tuzla: U četvrtak promocija knjige „Razija Mujanović“ autora Emira Jesenkovića

U Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli 6. juna 2019. godine u 16.30 sati održat će se promocija knjige „Razija Mujanović“ autora Emira Jesenkovića.

Knjiga govori o životu legendarne bosanskohercegovačke košarkašice, od prvog susreta sa košarkaškom loptom do ulaska u FIBA Hall of Fame.

Dok čitate knjigu „Razija Mujanović“ autor vas hronološki vodi kroz anegdote, sjećanja na uspone i padove, na uspjehe i neuspjehe, kao i događaje koji su oblikovali tok razvoja košarke u Evropi, a koje vam iz prve ruke priča upravo Razija Mujanović. Autor Emir Jesenković je sportski novinar koji je pratio popularnu Razu tokom njenog aktivnog igranja, osoba koja je stekla njeno povjerenje da mu se otvori i povjeri ovaj projekt.

Knjiga je namijenjena svim generacijama, pogotovo onima koje dolaze, kao motivacija, da i iz male sredine možete postati najbolji u Evropi.

O knjizi će govoriti i legendarni trener Mihajlo Miki Vuković, koji je otkrio i afirmirao Raziju, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, univerzitetski profesor dr. Damir Ahmić, proslavljena košarkašica Mara Lakić, koja je sa Razijom činila neprikosnoveni tandem Jedinstva, te Jovan Divjak, izvršni direktor Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“, koje je izdavač knjige.

Specijalni gost na promociji knjige će biti predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović. Ulaz na promociju knjige je slobodan.

Svi koji žele da kupe knjigu to mogu učiniti na dan promocije ili naručiti putem verifikovanih Facebook i Instagram stranica Razije Mujanović. Cijena knjige je 15 KM.

Nakon promocije knjige, u SKPC Mejdan održat će se manifestacija „30 godina od titule prvaka Evrope Jedinstvo Aida“. Povodom ovog jubileja bit će odigrana revijalna utakmica između Ženskog košarkaškog kluba Jedinstvo Piemonte i U-16 reprezentacija BiH.

Promocija knjige “Razija Mujanović” će se održati i dan poslije, 07. juna u 14:30 sati u JU “Gradska biblioteka” Čelić, u rodnom mjestu Razije Mujanović.