Trener aktuelnog prvaka poručio: Žao mi je Nurkića, igrao je najbolju sezonu u svojoj karijeri

Steve Kerr legendarni košarkaš i trener aktuelnog prvaka NBA lige, Golden State Warriorsa je dao izjavu za američke medije u kojoj se osvrnuo i na nedavnu povredu Jusufa Nurkića.

Podsjećamo da je bh. centar slomio obje potkoljenične kosti na utakmici protiv Brooklyn Netsa u kojoj je briljirao sa 32 poena. Samo nekoliko sati kasnije, Nurkić je uspješno operisan.

U izjavi za američke medije Kerr se dotakao i Jusufa, a kako on kaže posebno mu je bilo žao centra Portland Trail Blazersa, jer je igrao najbolju sezonu u svojoj dosadašnjoj karijeri.

– Osjećam se loše zbog Nurkića, ali isto tako bi se osjećao i sa bilo kojim igračem, koji doživi stravičnu povredu poput one. Posebno mi je bilo žao jer je Jusuf igrao najbolju sezonu u svojoj karijeri. Gledao sam tu utakmicu i vidio sam šta se tačno desilo, cijela ekipa i trener Stotts su bili u šoku, a to se moglo vidjeti i na njihovim licima, rekao je Kerr.

U daljoj izjavi naveo je da su igrači Golden State Warriorsa na treningu dosta pričali o povredi bh. centra i da su mu poslali poruku podrške.

– Cijela ekipa je pričala o Nurkiću na treninzima i naravno da ćemo mu poslati poruke podrške, kako bi se što prije vratio na parket. Teško je gledati ovakve stvari u NBA ligi, ali nažalost i to je sastavni dio košarke danas, rekao je za kraj nekadašnji košarkaš Chicago Bullsa.

(sport1.oslobođenje.ba)