Sylvester Stallone bio spreman bojkotovati Oscar, režiser mu nije dozvolio

Nakon što se Akademija filmskih umjetnosti i nauka (AMPAS) našla na udaru kritika zbog nominacija za 88. dodjelu prestižne filmske nagrade Oscar, proslavljeni hollywoodski glumac Sylvester Stallone izjavio je kako je i on bio spreman bojkotovati Oscar, no to mu nije dozvolio režiser filma “Creed” Ryan Coogler.

Kako javljaju mediji iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Stallone je želio bojkotovati ovogodišnju dodjelu Oscara zbog partnera u filmu “Creed” Michaela B. Jordana i režisera ovog filma Ryana Cooglera, koji su obojica crnci.

Stallone je izjavio kako mu Coogler to ipak nije dozvolio.

“Ja sam ga pitao. Ako želiš da idem tamo, ja ću otići. Ako to ipak ne želiš, ja to neću uraditi. Ne, mi želimo da ti ideš na dodjelu, rekao mi je. On je takav tip čovjeka”, rekao je Stallone.

Proslavljeni glumac je također, rekao kako vjeruje da će se stvari promjeniti, te da je samo pitanje vremena.

“Na kraju krajeva, talent će ponovo biti na vrhu”, poručio je Stallone, koji je svjetskoj javnosti poznat po filmovima “Rocky” i “Rambo”.

Već po objavljivanju nominacija za 88. dodjelu nagrade Oscar, na društvenoj mreži Twitter pod haštagom #Oscarssowhite (Oscar je tako bijel) mogla se pročitati lavina oštrih kritika na račun ovogodišnjih nominacija i Američke akademije za filmsku umjetnost i nauku kao organizatora svečanosti.

Holivudski glumac George Clooney ranije je poručio Akademiji filmskih umjetnosti i nauka (AMPAS) “da se kreće u pogrešnom pravcu“, a glumac Will Smith najavio je da neće ići na 88. dodjelu Oscara, par dana nakon što su to objavili njegova supruga Jada Pinkett Smith i režiser Spike Lee.

Svečanost dodjele Oscara biće održana 28. februara ove godine u pozorištu Dolby u Los Angelesu.