Svjetski eksperti iz marketinga gosti edukativnog dijela programa Tourism Networking Foruma u Sarajevu

Deseti i jedanaesti mjesec u godini su obično periodi kada se u svijetu održavaju konferencije i forumi, te drugi slični događaji iz oblasti turizma.

Jedan od takvih događaja koji se našao na svjetskom kalendaru turističkih dešavanja hospitalitynet.org je i Tourism Networking Forum 2018 koji će se 8. novembra održati u sarajevskoj Vijećnici.

Sarajevo će prvi put u novembru ove godine biti domaćin regionalnom forumu za turističke djelatnike i sve druge poslovne subjekte koji svoje poslovanje žele povezati sa turizmom, kao što su naprimjer medicinske klinike i lječilišta koji žele biti dijelom zdravstvenog turizma te druge poslovne oblasti.

Koncept koji ovaj poslovni događaj čini jedinstvenim na području Bosne i Hercegovine jeste da učesnici imaju mogućnost sudjelovanja u tri programa, edukacijskom koji će ugostiti svjetske i regionalne eksperte iz marketinga i turizma poput RJ Friedlandera, Philippa Klöcknera, Ivana Bildija, Dine Oreskog i dr., expo na kojem će moći izlagati svoje ponude svim posjetiocima i drugim učesnicima, te networking večernjem gala događaju na kojem će se moći umrežavati po principu speed networking matrice i u sklopu neformalnog druženja koje sljeduje nakon toga.

 

S obzirom na to da je turizam vezan za putovanje, a da je putovanje kretnja od tačke A do tačke B, turistički djelatnici da bi se našli na toj putanji su uslovljeni međusobnim poslovnim saradnjama. Ovaj događaj je upravo fokusiran na uspostavljanje koncepta na kojem će svaki učesnik/ca imati mogućnosti poslovnog umrežavanja sa svim ostalim učesnicima te tako otvoriti mogućnosti eventualne saradnje.

Više informacija i prijave na https://www.tourismnetworkingforum.com.