Stanovnici Žepča u strahu nakon poplava 2014. godine: Obustavljen saobraćaj, voda ide prema kućama

Besana noć je pred stanovnicima naselja na području Žepča i Zavidovića.

Kiša koja je padala od jutros jačim intenzitetom donijela je velike probleme u odvijanju saobraćaja, a vodene bujice prijete i kućama.

Podvožnjak na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17 je poplavljen i saobraćaj je obustavljen u oba smjera.

FOTO: RADIOPOSTAJA ŽEPČE

– Podvožnjak na putu iz Žepča prema Zavidovićima je poplavio. Priliv vode je veliki, uključujemo pumpe ali nismo mogli da saniramo. Svi smo na terenu, stalno primamo pozive. Stanovnici su u strahu, naročito nakon poplava 2014. Svi se boje šta će se dalje desiti – kazao je Nusmir Nahorović, dežurni operativni u Vatrogasnoj stanici Žepče.

I u naseljima Zenički Put, zatim u mjestu Takale, saobraćaj se odvija usporeno, a bujice nanose štete.

-Općinski štab civilne zaštite zasijedao je i pratimo situaciju na terenu. Tamo gdje je došlo do izlijevanja bujičnih potoka ljudstvo i mehanizacija su na terenu, pratimo dalji razvoj situacije, saniramo sve po dojavi građana, po dojavama predsjednika mjesnih zajednica. Na terenu smo, radimo punom parom. Došlo je do izlijevanja vode prema kućama, ali trudimo se da ne bude većih katastrofa. Do sada nemamo ništa toliko alarmantno. Bilo je nekoliko kuća ugroženih, ali mehanizaciaj na terenu otklanja nanose – kazali su iz Općinskog štaba civilne zaštite Žepča.

Izvor:   Faktor