Stanje Schumachera stabilnije, predstoji nova operacija

Stanje Michaela Schumachera je stabilnije, saopštili su ljekari u bolnici u Grenoblu u kojoj je legendardni njemački vozač Formule 1, prenosi B92.

Glavni anesteziolog bolnice u Grenoblu Jean-Francois Payen rekao je da su snimci mozga tokom noći pokazali malo poboljšanje stanja i da je tada odlučeno da se uradi još jedna intervencija kako bi se umanjio pritisak u lobanji.

Ljekarski tim je oprezno govoreći o stanju legende moto sporta naveo da je odluka o novoj intervenciji bila teška i da je donijeta u razgovoru s porodicom.

– Dobili smo neko vrijeme, ali moramo da nastavimo da ga kontrolišemo iz sata u sat – rekao je Payen.

Schumacher je i dalje u kontrolisanoj komi, održava mu se temperatura tijela, a ljekari su dodali da još uvijek ne mogu da kažu da je van životne opasnosti. Ljekari kažu da ih je poboljšanje stanja iznenadilo, ali su ponovili da je i dalje suviše rano govoriti o budućnosti ili davati bilo kakve prognoze.

Francuski neurohirurg, koji je operisao Schumachera, rekao je da je Nijemac još uvijek u životnoj opasnosti, ali da su doktori sinoć ipak dobili malo na vremenu.

“Bolje je nego juče. Ali svi moraju da budu svjesni da je njegovo stanje još uvijek osjetljivo i da je sve moguće”, saopštio je ljekarski tim.

Na kraju konferencije, rečeno je da su naredni sati ključni za stanje Michaela Schumachera.

 

Trafika|Ba|B92