Simptomi koji ukazuju da ste pali pod utjecaj “toksične” osobe

Ukoliko ste tokom ovih lijepih dana mrzovoljni, nervozni i nezadovoljni sobom i cijelim svijetom, možda ste potpuno nesvjesno pod uticajem negativne energije, neke toksične osobe. Najbolji način da tome stanete u kraj i uživate u svom životu i pozitivnim vibracijama, koje proljeće samo po sebi donosi, jeste da otkrijete izvor negativne energije i da ga se barem na neko vrijeme klonite.

Toksične osobe su toliko oslabile svoju energiju, da je crpe iz drugih i emituju je kao negativnu i iscrpljujuću zbog čega je zaista teško opstati u njihovoj okolini.  Oni nikada ni za šta nisu krivi, konstantno se samosažalijevaju i manipulišu drugima, kako bi se naslađivali tuđim neuspjesima. Ako znate nekog takvog u svojoj blizini, vrijeme je da ga se klonite. Ukoliko se na vrijeme ne zaštitite od uticaja negativne energije, rizikujete da zapadnete u emocionalnu iscrpljenost i da i sami postanete toksičan tip osobe.

Postoji nekoliko simptoma, na osnovu kojih ćete odmah znati da li se nalazite pod uticajem toksične osobe.

  • Nakon razgovora sa njom, osjećate se iscrpljeno.
  • Poslije vremena provedenog sa toksičnom osobom, osjećate da vam je teško u sopstvenoj koži.
  • Stalno slušate o problemima, a kada ponudite konkretno rješenje, toksična osoba vas ne sluša, pa počinjete da se osjećate beznadežno.

Da biste se oduprli naletu toksične energije, bitno je da duboko poznajete sebe, da uživate u svakom trenutku svog života i da vjerujete da ste na pravom putu, tako da će svaki dan biti bolji od prethodnog.  Da biste bili imuni na negativnu energiju, dovoljno je samo da pozitivne misli postanu vaš životni stil i da su osnovni vodič svakog vašeg dana!

(Ljepotaizdravlje.ba)