SFK 2000 Sarajevo započeo sa pripremama, Samira Hurem očekuje uspješan nastup u UEFA Ligi prvaka

Igračice SFK 2000 Sarajevo obavile su prvi trening, te su zvanično započele pripreme za predstojeće utakmice UEFA Lige prvaka za žene i domaćeg takmičenja u okviru Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH. Naše šampionske ovogodišnju uspješnu priču započele su i Trening centra FK Sarajevo u Butmiru, a utiske nakon prvog treninga prenijela nam je trenerica Samira Hurem.

“Zvanično smo započele sa pripremama za predstojeću takmičarsku sezonu. Raspoloženje je naravno dobro. Nakon što smo osvojile duplu krunu u bh. prvenstvu u protekloj sezoni, ambicije su nam velike i za naredni period. U sklopu našeg plana rada, odredili smo ciljeve koje želimo postići u sezoni koja dolazi i sve je podređeno tome. Za nešto više od mjesec dana nas očekuje Liga prvaka. Drago mi je prije svega što nam je opet ukazana čast da SFK 2000 Sarajevo bude organizator turnira u gradu Sarajevu i naša je obaveza da predstavimo klub, grad i državu u najboljem svjetlu. Pred nama je period sa mnogo rada i nadam se da će naše igrače u potpunosti spremne dočekati utakmice Lige prvaka.”, rekla je Samira Hurem.

SFK 2000 Sarajevo početkom mjeseca augusta očekuju međunarodne utakmice. U grupi sa našim šampionkama se nalaze VllazniaParnu i Agarista. Pomenuti klubovi boravit će u glavnom gradu BiH, objavljeno je iz FK Sarajevo.