Senad Šepić u posjeti općini Hadžići

Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, posjetio je općinu Hadžići, gdje se susreo sa lokalnim privrednicima, mladima, vojnim veteranima, predstavnicima logoraša, poljoprivrednicima i građanima. Razgovarao je sa radnicima u firmi Zeno-plast na Mostarskom raskršću koja se bavi proizvodnjom PVC i aluminijske bravarije, zatim je boravio u mjestu Korča – Tarčin, u firmi “Kuća prirode”, koja se bavi proizvodnjom cijeđenih sokova i koja je istinski primjer malog uspješnog biznisa. Šepić se sastao i sa predstavnicima Udruženja logoraša “Da se ne zaboravi i ne ponovi 92-95” – Hadžići, a posjetu je završio sa javnom tribinom u razgovoru sa građanima.

”Aktuelne vladajuće elite su privatizirale institucije i otuđile ih od naroda. Vratit ću povjerenje u institucije i biću vaš glas, glas običnog čovjeka i naroda u Predsjedništvu BiH. Sve reforme su zaustavljene, vladajući se samo bave talovima i tenderima, a narodu kao koske bacaju etno-nacionalne podjele. Zato smo nova politika, koja nije ona desna koja se brine o nekoliko porodica, niti ona lijeva koja je propustila svoju priliku i koja umjesto socijaldemokratije narodu nudi novopečene salonske kapital-manekene. Treba nam promjena.

Nezavisni blok predvodi novu snagu, politički centar koji će Bosni i Hercegovini donijeti stabilizaciju i unutrašnji dogovor. Naš pokret iz dana u dan ima sve više pristalica i tome svjedočimo u Hadžićima, gdje sam danas vidio sjajne privrednike, vrijedne ljude koji mogu biti primjer i putokaz kako možemo ravnomjerno i pošteno razvijati našu jedinu Bosnu i Hercegovinu. Ljudima treba omogućiti samo da mogu pošteno živjeti od svoga rada, a institucije moraju služiti narodu a ne Miloradu, Draganu i Bakiru”, – izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.