Selektor Sušić neće prisustvovati današnjem žrijebu u Brazilu

Na današnjem  žrijebanje grupa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu neće biti selektora naše reprezentacije Safet Sušić.

Zvuči pomalo smiješno, ali puno više neodgovorno, ali selektor našeg nacionalnog tima je zakasnio na let iz Pariza za Brazil.

Neki od medija koji su uspjeli doći do selektorovog objašnjenja prenijeli su Sušićevu izjavu:

“Gledao sam sinoć utakmicu Evian-PSG, pa sam potom krenuo na aerodrom. Krenuo sam na vrijeme, no bilo je nekih problema u prometu na koje nisam mogao uticati, te sam na aerodrom stigao pola sata prije leta. Službenica na aerodromu je bila neraspoložena, kao i ja sam. Jednostavno nije prihvatila moja objašnjena, tako da nisam otputovao za Brazil”.

“U 40 godina karijere zakasnio sam na let dva ili tri puta. Desilo se to i sinoć, sudbina je izgleda tako htjela. Žao mi je što nisam tamo, žao mi je što se neću vidjeti s kolegama. Nije prvi put da selektora nema na izvlačenju i siguran sam da nas FIFA radi mog nedolaska neće gledati drugačije. Ako se treba izviniti nije nikakav problem, no smatram da nema mjesta panici”, dodao je Sušić.

Bosanskohercegovački mediji, kao i ljubitelji fudbala odmah su se zabrinuli da nije došlo do nekih problema unutar reprezentacije, ali selektor Sušić je odagnao sve sumnje:

“Ma ne, zakasnio sam i to je razlog zbog kojeg nisam u Brazilu. Ponovit ću još jednom, žao mi je, ali desilo se to što se desilo. Nikakvih problema nema, sutra ću pratiti žrijeb i biću na raspolaganju bh. novinarima”, zaključio je Sušić.

 

Agencije|Trafika|Ba