Sedamnaestogodišnjak silovao dvadesetšestogodišnjakinju u Modriči

Sedamnaestogodišnjak iz Modriče osumnjičen je da je jučer izvršio izvršilo krivično djelo silovanje nad dvadesetšestogodišakinjom s područja te općine.

Policijskoj stanici Modriča je, 1.decembra oko 02,10 sati, iz Doma zdravlja u toj općini, prijavljeno da je u navedenoj ustanovi pružena ljekarska pomoć djevojci, zbog povreda u predjelu glave i tijela, koje je prema njihovim saznanjima zadobila tokom silovanja od nepoznate osobe.

Žrtva silovanja je upućena na dalje liječenje u dobojsku bolnicu.

Operativnim radom policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjendosti Doboj i Policijske stanice Modriča pronađen je izvršilac, sedamanaestogodišnjak iz Modriče, nad kojim je izvršena kriminalistička obrada, uz prisustvo roditelja, branioca i radnika Centra za socijalni rad.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Modriča, izvršen je pretres kuće koju maloljetnik koristi kao član domaćinstva, prilikom čega je pronađena i izuzeta odjeća, za koju postoji osnov sumnje da je izvršilac koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

Nakon dokumentovanja ovog slučaja, protiv maloljetnika će Okružnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o počinjnom krivičnom djelu silovanje, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

 

Trafika|Ba|Fena