Sedam dana Magacin Kabarea protiv diskriminacije

Multimedijalni performans predstavljanja epizoda mini web-serije “Patriot” bit će organiziran od 15. do 21. decembra u Cafe clubu Gogo Magacin Kabarea.

Projekat “Patriot” Magacin Kabarea je multimedijalni projekat, baziran na mjuziklu “Jedinac”, koji na humorističan način, kroz kabaretski izraz, obradio teme diskriminacije u našem društvu.

Projekat je realizovan uz savjete stručnjaka iz različitih oblasti, a epizode će javnosti biti predstavljene kroz događaj ”7 dana Magacin Kabarea protiv diskriminacije”.

Svaka epizoda obrađuje različite vidove diskriminacije koji dovode do nasilja, poput
diskriminacije žena, pripadnika LGBT populacije, rasne i vjerske diskriminacije i sl.

Sedam webizoda koje će biti besplatno dostupne i prikazane putem različitih medijskih platformi u BiH i regionu, rezultat su rada projektnog tima Magacin Kabarea, odnosno redatelja i scenariste Emira Kapetanovića, glumaca Zane Marjanović, Moamera Kasumovića, Mone Muratović, Ene Kurtalić i Aldina Tucića, kostimografkinje Gashe Miladinović i autora muzike Harisa Saračevića.

Sve epizode će biti besplatno predstavljene uživo u caffe clubu Gogo, na Federalnoj televiiziji, na portalima Klix.ba i Buka.ba, te na youtube kanalu Magacin Kabarea.

Svi zainteresovani da prisustvuju predstavljanju epizoda web serijala Patriot u caffe clubu Gogo od 15. do 21. decembra, zbog ograničenog broja mjesta, prethodno trebaju izvršiti rezervaciju.

Projekat ”Patriot” je neprofitabilan i humanitarnog karaktera i provodi se uz podršku Jolie-Pitt Fondacije i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, saopćeno je iz Magacin Kabarea.

 

Trafika|Ba|Fena