Savjeti Adriane Lima za vitko tijelo i lijepu kožu

Adriana Lima je na početku svoje karijere usvojila tri pravila za vitko tijelo i lijepu zategnutu kožu, kojih se od tada pridržava i ne namjerava da prestane.

Hidratacija

Za njenu vitku figuru i zdravu kožu zaslužna je pravilna i neprestana hidratacija tijela.

– Pijte puno vode i imaćete lijepu kožu. Takođe, ispijanje vode pomaže da prestanu napadi gladi. Mnogo vremena provodim u automobilu, razvozeći djecu, vozeći se na sastanke ili u teretanu i veoma je lako proći kroz drive-in ili kupiti neku brzu i nezdravu hranu. Zato pored sebe uvijek imam flašicu vode i svježe voće – ispričala je.

Doručak

Ubijeđena je da dan treba započeti napitkom koji podstiče rad metabolizma, a to je napitak od avokada sa malo vode i meda.

– Čim ga popijem postajem puna energije, a metabolizam radi kao sat – rekla je Adriana. Recept za njen napitak prilično je jednostavan. Sipajte čašu hladne vode, ubacite pola avokada i malo meda u blender i pijte to svakog jutra.

Vježbanje

– Nema jednostavnog rješenja za fit figuru. Da bih bila u formi, moram puno da radim na sebi – tvrdi Lima. Svakog dana trči bar pola sata ili vozi bicikl, a kad god može odlazi u teretanu ili na boks.

– Boks je zabavan, odličan je za zatezanje cijelog tijela. Pronađite aktivnost koja vam se sviđa i pokrenite se – poručuje Adriana.

 

Izvor: Ljepotaizdravlje