SARAJEVO TAXI: Kazna vozaču koji je izbacio iz vozila dijete sa autizmom

Foto Sarajevo travel

Udruženje “Sarajevo Taxi” uputilo je javno izvinjenje zbog sramotnog poteza jednog taksiste koji je odlučio iz vozila izbaciti majku i njenog autističnog sina. Također najavljen je i disciplinski postupak protiv neodgovornog vozača.

Objava Zlatiborke Popov-Momčinović na društvenim mrežama je izazvala mnoštvo reakcija kojima se o potpunosti osudio sramotan potez sarajevskog taksiste, a nakon čega su reagovali i nadležni u Udruženju Sarajevo taxi.

“Sarajevo Taxi se izvinjava gospođi Zlatiborka Popov-Momčinović i njenom sinu zbog nemile situacije koja se dogodila jučer, a u kojoj je učestovao vozač koji je član našeg udruženja. Čim smo bili obaviješteni o slučaju, naša interna kontrola je uzela izjavu vozača o događaju i nad njim će se provesti disciplinski postupak – saopćeno je iz ovog udruženja.

Protiv vozača će biti proveden disciplinski postupak i bit će kažnjen u skladu sa statutom. Ipak iz ovog udruženja navode da im nije cilj puko kažnjavanje nego da žele preduprijediti ovakve situacije kroz edukacije kako se ovakve situacije ne bi ponavljale”, navode iz Udruženja Sarajevo taxi.

 

(Patria)