Saradnja SFF-a i Grada Sarajeva: Od ove godine na SFF-u crveni ćilim inspirisan bosanskom tradicijom

Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka predstavili su danas u sarajevskoj Vijećnici novi red carpet (crveni ćilim) koji podsjeća na tradicionalni bosanski ćilim, a kojim će od ove godine prošetati mnoge poznate ličnosti iz Bosne i Hercegovine i svijeta,

“Ponovo imamo lijepu vijest i nešto što će, čini mi se, ne samo obogatiti SFF nego i čitavu promociju grada Sarajeva. Mislimo da smo inicijativom koja je nastala prije godinu dana obogatili SFF na jedan zaista neobičan, ali za nas izuzetno važan način”, pojasnio je Purivatra.

Radi se o zajedničkom projektu, tačnije inicijativi koja je nastala još prošle godine na jednom ručku, kojem su prisustvovali brojni glumci i reditelji, koji su prisustvovali SFF-u.

“Pričali smo koliko SFF ima uticaja na promociju grada. Tada smo spomenuli da više od 50 posto fotografija sa Festivala u Cannesu ide sa red carpeta. I tada je gradonačelnik Skaka rekao da idemo praviti specijalni red carpet za 25. Sarajevo Film Festival”, rekao je Purivatra.