Samo malo nam treba da budemo pametniji, čuvajmo svoje gradove, ovo je naša kuća

Bosna i Hercegovina evidentno ima veliki problem sa velikom količinom smeća na ulicama, pored kanti za smeće, manjom kanti za smeće i najviše od svega, primitivizmom koji se teško može ukrotiti.

Koliko puta samo svako od nas uoči drugu osobu kako iz auta izbaci smeće, opušak ili jednostavno baci na ulicu i osjeća se kao da ne može sam protiv svijeta. Ali to ne smije biti tako. Želimo svijet protiv takvih!

Nakon brojnih vijesti koje ovih dana dolaze iz Mostara, u jeku ljetne sezone gdje se Mostarci, Mostarke i turisti guše u smeću koje je ujedno i izvor raznih zaraza, ove fotografije snimio je jedan prolaznik u Sarajevu u naselju Stup i na svom Facebooku napisao:

“Autobusko stajalište Stup. Kante na ovom mjestu su pune smeća koje niko danima ne vozi i ne čisti. Slika lijevo napravljena je jutros oko osam sati.  Slika desno napravljena je 12 sati kasnije, na istom mjestu. Isti prizor, ista kanta i ista deponija mogli su se vidjeti i jučet i prekjučer. Dakle, u glavnom gradu države, pored glavne ceste, imamo jad i čemer i sramotu.”

 

(Trafika.ba)