Rukovodstvo Zenice možda ne može zaustaviti kišu, ali može srediti ulice za dostojanstveno kretanje

Rukovodstvo Grada Zenice možda ne može zaustaviti kišu, ali može se odazvati na apele stanovnika ulice Bistua Nuova koji se već nekoliko godina pate sa nevjerovatno teškim uslovima za vožnju i kretanje usred rupa i poplava od padavina.

Ovih dana vremenske prilike su donijele poplave u mnogim dijelovima BiH, ali Zenićani pogotovo u ovom dijelu grada govore da će uskoro krenuti čamcima da se prevoze prema gradu.

Odnos gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića,  vide kao totalno maćehinski prema ovom dijelu grada, jer već godinama traže da se napravi trotoar za pješake i ivičnjaci jer su u samo posljednjih pet godina saobraćajne nesreće odnijele nekoliko života pješaka upravo iz tog razloga.

Za redakciju portala trafika.ba stanovnici ove ulice tvrde da su tek prije nekoliko godina dočekali da imaju uličnu rasvjetu, što je osnovni civilizacijski uslov u 21. Vijeku.

Da li će se herojski duh rukovodstva Zenice probuditi u predizbornoj kampanji da sredi ulice jednog od najvećih gradova u BiH, jer do tada se ne ubraja u marketinške aktivnosti!?