Razija Mujanović postala članica Odbora za žensku košarku FIBA-e

Razija Mujanović, nekada sjajna bh. košarkašica, koja je od 2017. godine “stanovnica“ kuće slavnih Svjetske košarkaške federacije (FIBA), postala je članica Odbora za žensku košarku FIBA-e.

Mujanović je na ovu funkciju predložio Košarkaški savez BiH na čelu sa predsjednikom Mirzom Teletovićem, koji je istakao kako je to bila jedina logična odluka.

“Razija Mujanović je zadužila košarku svojim imenom i prezimenom i sasvim je logično da jednu takvu osobu, koja je pri tome poznata u cijeloj Evropi i svijetu, predložimo u Odbor za žensku košarku. Njeno iskustvo će pomoći i evropskoj košarci, a nama je čast što će predstavljati BiH“, kazao je Mirza Teletović, koji je nešto ranije u jedan od FIBA odbora predložio i Samira Avdića, ali njegova kandidatura nije prošla.

Mujanović će biti jedna od 14 članova komisije koja je nadležna za žensku košarku na starom kontinentu, a izabrana je jednoglasno.

“Lijepa vijest nam je stigla iz Ženeve. Na prijedlog KSBiH i predsjednika Teletovića, primljena sam u FIBA-in Odbor za žensku košarku. Ponosna sam što ću biti glas BiH u sjedištu košarke i što će nam moj izbor omogućiti da ubrzamo razvoj košarke u našoj zemlji. Ovim putem se zahvaljujem predsjedniku Teletoviću i generalnom sekretaru Ameru Čolanu, te svima koji su vjerovali u mene i koji me kontinuirano podržavaju“, kazala je Mujanović, koja već neko vrijeme obavlja funkciju direktora svih ženskih reprezentativnih selekcija u KSBiH.