Razbojništvo nad radnicom u sportskoj kladionici “Bet Live”

U nedjelju u 21,50 sati u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, N.N. osoba izvršila je razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Bet Live”.

Tom prilikom maskirana N.N. osoba uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalsku izvršioca.

H.B. UHAPŠEN ZBOG DROGE
U nedjelju u 20,45 sati u ulici Antuna Branka Šimića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU su zaustavili i kontrolisali vozilo “vw golf 2”, reg. oznake 074-J-745, kojim je upravljao H.B., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Prilikom pregleda vozila, kao i ličnim pretresom istog, pronađena su i oduzeta dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedenog dana u 21,00 sati, slobode je lišen H.B., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo – posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U 24 SATA 13 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, od toga 11 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 29 vozača, četiri osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, sedam zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, šest vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

Trafika|Ba|Fena