Prvi modni forum “Rewriting fashion: We can create change, together!”

Prvi modni forum “Rewriting fashion: We can create change, together!“ bit će održan u sarajevskom Klubu 1 u četvrtak 25. aprila u organizaciji FBL magazina. Forum će na jednom mjestu okupiti modne dizajnere i dizajnerice, urednice lifestyle magazina, fotografe i fotografkinje i modne entuzijaste koji će razmijeniti ideje i iskustva s uvjerenjem da zajedno mogu napraviti promjene na modnoj sceni u Bosni i Hercegovini.

Šest dijelova foruma povest će vas putem nastanka modnih kolekcija. Od ideje i skice, finalnog izgleda i plasmana pa sve do konzumenta na tržištu Bosne i Hercegovine. Kroz razgovore sa panelistima i panelistkinjama upoznat ćemo vas s kakvim sve izazovima i problemima se susreću konstruktori, krojači, modni dizajneri, urednice magazina i časopisa, fotografi i fotografkinje i modeli u zemlji u kojoj je modna industrija na margini društva.

Forum je mnogo više od prilike da se razmijene iskustva i nauče neke nove stvari. Vjerujemo da je dijalog baza za kreativnost i inovativnost. Samo kao zajednica možemo biti dio rješenja!

Program Foruma:

10:00 – 10:30 Moda danas / Emina Gavrić

10:30 – 12:15 Šta znači biti modni dizajner/dizajnerica u Bosni i Hercegovini?

moderatorica: Gasha Miladinović

panelisti / panelistkinje: Milan Senić, Marko Feher, Selma Berlisalić Starfinger, Belma Tvico, Nataša Erić, Hatidža Nuhić, Tea Zubović, Anida Kapo,  Neira Sinanbašić, Jasna Hadžimehmevodić-Bekrić, Amna Kunovac-Zekić

12:15 – 12:30 pauza

12:30 – 14:15 Moć iza lense

moderatorica: Besima Svraka

panelisti / panelistkinje: Almin Zrno, Vanja Lisac, Nikola Blagojević, Midhat Poturović, Aleksandar Arsenović, Edvin Kalić, Aida Redžepagić

14:15 – 15:15 pauza

15:15 – 17:00 Ko se boji Anne Wintour, još?

moderatorica: Amra Zvizdić

panelistkinje: Amela Keserović, Dijana Ćavar, Jelena Joksimović, Ines Mešević, Mersiha Drinjaković, Mea Zubac Musa, Dijana Tepšić, Slobodanka Lizdek, Maja Čengić, Elma Zećo

17:00 – 17:15 pauza

17:15 – 18:15 prezentacija Tekstilnog odsjeka Univerziteta u Bihaću / TOBI

18:15 – 20:00 Svijet provučen kroz filtere društvenih mreža

moderator: Jaan Amir Alić

panelisti / panelistkinje: Baris Šabić, Ina Čano, Erna Saljević, Džejla Glavović

Ako želite prisustvovati Forumu ljubazno vas molimo da se javite putem e-maila info@fbl.ba, broj mjesta je ograničen.

Showroom

Pozivamo sve mlade modne dizajnere i dizajnerice koji žele izložiti svoje kreacije u sklopu izložbenog i prodajnog showrooma Rewriting Fashion foruma, koji će se održati 25.4.2019. od 10h do 20h u Klubu1 u Sarajevu. Omogućen je prostor, modeli i prilika da prezentujete svoj dizajn i dobijete savjete najznačajnijih modnih dizajnerica i dizajnera u BiH.

Do 21.4.2019. pošaljite fotografije vaših radova putem e-maila showroom@fbl.ba i napišite nekoliko rečenica o vašem brendu. Stručni FBL tim će izabrati najzanimljivije.

WE CAN CREATE CHANGE, TOGETHER!