Prirodni preparati za kosu i kožu direktno sa hercegovačkih polja lavande i ruža

Mirela Dautović, kreativka koja stvara ručne radove već dugi niz godina, svoju strast za kreativnih radom posebno je pronašla u proizvodnji prirodne kozmetike za njegu kože i kose na bazi lavande i ruže.

Na pitanje redakcije portala trafika.ba kako je došla do ideje da se bavi ovim zanimljivim zanimanjem, Mirela je podijelila svoju inspirativnu poduzetničku priču:

“S obzirom na to da sam živjela u Sarajevu gdje sam i studirala te oduvijek željela i težila za prirodnim proizvodima kao svaka žena za svoju kožu, kosu i tijelo, nakon mog preseljenja u Mostar stvorila mi se mogućnost da ostvarim svoj san. Zasadila sam plantažu lavande te posebnu vrstu dragocijene kraljice među ružama tzv. bugarsku ružu.
Nakon prvih cvjetova i prvih kapi proizvedenih ulja polako nastaju prvi proizvodi iz moje organske proizvodnje i bašte sa opojnim mirisom za njegu tijela, koji nakon toga “nestaju” u rekordnom roku.”
Iz Mireline ljubavi prema lavandi i ruži, nastao je kozmetički brend “LaRose by Mirela”, koji predstavlja liniju proizvoda za kožu i kosu.
Za sada u ponudi “LaRose by Mirela” se mogu pronaći dragocijene vrećice suhe lavande za mirisni dom, ormare, od davnina poznate i korištene za dugotrajan i prijatan miris doma koji je ujedno neugodan za moljce, razne insekte, te razna ulja.
Za sunčane dane i zaštitu od sunčevih zraka, u kolekciji “LaRose by Mirela” nastalo je i ulje za sunčanje sa lavandom.
“Posebno malo zlato koje bih izdvojila je lavandin macerat-ulje koje ima široku primjenu te djelotvornost u korištenju kako za unutrašnju tako i vanjsku upotrebu, te sol za kupanje, šumeće kugle, sapuni, a uskoro i drugi proizvodi poput krema, melema, tonika, šampona i sl.” – dodala je Mirela.
Svi proizvodi “LaRose by Mirela” su isključivo organskog porijekla i 100% prirodni bez upotrebe vještačkih boja, mirisa, parabena, alkohola i konzervansa.
Više informacija o “LaRose by Mirela” potražite na Facebook stranici OVDJE.
(Trafika.ba)