Predstavljen program obilježavanja Dana Grada Sarajeva

Dan Grada Sarajeva – 6. april ove godine bit će obilježen nizom kulturno-sportskih manifestacija, rečeno je danas u Vijećnici prilikom predstavljanja bogatog programa obilježavanja ovog najznačajnijeg praznika za Grad Sarajevo i njene stanovnike.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je kako 6. april dolazi u trenutku snažne sinergije Gradske uprave i Gradskog vijeća, istaknuvši kako će Grad i dalje nastaviti raditi na velikim projektima od kojih će najviše koristi imati građani ovog grada.

Obilježavanje Dana Grada Sarajeva počet će u petak polaganjem cvijeća na Most Suade Dilberović i Olge Sučić, spomen-obilježje borcima 1992-1995. na Vratnik Mejdanu, te na Višegradskoj kapiji, a bit će održana i akademija u Domu kulture Vratnik.

U subotu 6. aprila također je predviđeno polaganje cvijeća na spomen-obilježja, a bit će upriličen i performans studenata Filozofskog fakulteta od Sebilja do BBI centra, te kafa sa gradonačelnikom na Baščaršijskom trgu.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Sarajeva održat će se u Vijećnici, na kojoj će biti uručena najveća priznanja Grada Sarajeva – Šestoaprilska nagrada. Kako je kazao Velija Katica, predsjedavajući Odbora za dodjelu ove nagrade, ove godine Šestoaprilske nagrade bit će uručene Franji Topiću (oblast kulture), dr. Fahrudinu Smajloviću (oblast zdravstva) i Bogiću Bogićeviću (oblast rada i stvaralaštva).

(Oslobođenje.ba)