“Predlažemo da donosemo zakon da je Milorad Dodik zakon”

Vlada obmanjuje javnost da Republike Srpske nije u dužničkom ropstvu, a Milorad Dodik je jedini zakon i on se pita za sve u RS – ustvrdio je danas Kostadin Vasić poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a, a što je izazvalo oštro reagiranje enetitetske premijerke Željke Cvijanović.

-Ne treba vama ni Vlada, ni Skupština, ni sindikati, već Milorad Dodik, koji je kao Djeda Mraz i on dijeli pare. Predlažemo da donosemo zakon da je Milorad Dodik zakon – rekao je Vasić tokom burnog reagiranja opozicije na početku rasprave o predloženom budžetu RS-a za 2014. godinu, o kojem se parlamentu RS-a danas raspravlja po hitnom postupku.

Naveo je da šute akademici, inteligencija i svi drugi, “dok Dodik s jednom grupom svojih tajkuna vlada RS-om” – naveo je Vasić ali i dodao da će Dodik otići nakon izbora 2014.

Burno je reagirala premijerka RS-a Željka Cvijanović, navodeći da opozicionari nemaju argumenata i pribjegavaju uvredama, a izostale su, navela je, najavljene neuobičajene političke metode, kojim je prijetila opozicija zbog budžeta koji je predložen bez prikazanih troškova.

Međutim, izlaganje Željke Cvijanović opozicija je propratila glasnim negodovaljenjm u skupštinskoj sali, na šta je onda reagirala riječima: “Samo vi galamite, jer i sami znate da Vlada zna šta radi”.

Ona je navela i da se pokazalo da nisu tačne ranije primjedbe opozicije u RS da neće biti sredstava u budžetu za isplatu plaća, penzija i drugih davanja.

-Ta priča, da neko treba da bude zakon, nema veze s budžetom – dodala je Cvijanović.

Međutim, na to je reagirao i poslanik PDP-a Branislav Borenović pitanjem Vladi “Gdje su pare”?

Pitanje se odnosilo na to gdje su utrošeni novci od prodaje “Telekoma”, ako se RS sve više i više zadužuje.

U Skupštini RS-a je na momente bilo glasno negodovanje poslanika opozicije, ali je predsjednik parlamenta Igor Radojičić zasad uspio da umiri sve strane.

 

Fena|Trafika|Ba