Potpuno novi projekat Paklenih ulica u kinima od 1. augusta

Brixton (Idris Elba, center) in Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, directed by David Leitch.

Nakon osam filmova koji su zaradili skoro 5 milijardi dolara širom svijeta, franšiza PAKLENE ULICE ( FAST & FURIOUS) sada predstavlja potpuno novi projekat u kojem Dwayne Johnson i Jason Statham repriziraju svoje uloge Luk Hobbsa i Deckarda Shawa u filmu PAKLENE ULICE – HOBBS & SHAW, a koji je na programu u kinima širom BiH od 1. augusta.  

Sve otkad su se predstavnik zakona, krupni Hobbs (Dwayne Johnson), odani agent tajne američke diplomatske službe i odmetnik koji ima probleme sa zakonom Shaw (Jason Statham), bivši operativac elitnih jedinica britanske vojske, prvi put upoznali u filmu PAKLENE ULICE 7, 2015. godine, njih dvojica ne prestaju da razmjenjuju uvrede i teške udarce u pokušajima da savladaju jedan drugoga.

Ali u trenutku kada se unapređeni, cyber-genetski anarhista Brikston (Idris Elba), dokopa tajne biološke prijetnje koja može da zbriše čovječanstvo zauvijek i angažuje briljantnog, neustrašivog i nestašnog MI6 agenta (Vanessa Kirby), koja je zapravo sestra Dekarda Shawa, dva zakleta neprijatelja Hobbs i Shaw moraće da se udruže kako bi savladali jedinog čovjeka koji je možda opasniji od njih dvojice.

Film HOBBS & SHAW eskplozivno otvara novo poglavlje u filmskom univerzumu FAST & FURIOUS, rasprostirući se širom planete, od Los Angelesa do Londona i od toksičnih predjela Chernobilja pa sve do raskošne ljepote Samoe.