PONOVO NA TRONU: Igračice SFK 2000 Sarajevo osvojile Kup Bosne i Hercegovine!

Igračice SFK 2000 Sarajevo osvojile su Kup Bosne i Hercegovine! Na današnjoj finalnoj utakmici protiv ŽFK Radnik Bumerang ostvarile su visoku pobjedu rezultatom 6:0, kojom su osigurale duplu krunu u takmičarskoj sezoni 2015/16, te su tako nastavile svoju dominaciju u domaćem takmičenju.

Igrala se 4. minuta, kada su izabranice Samire Hurem došle do vodstva. Armisa Kuč je šutirala, lopta se odbija do Alise Spahić koja postiže gol. Potom je Selma Kapetanović povisila rezultat, a dobru priliku propustila je i Aida Hadžić, kada je u 24. minuti pogodila prečku. Treći pogodak djelo je Azre Numanović, koja je poslije ubačaja Armise Kuč glavom postigla gol, a u posljednim trenucima prvog poluvremena i Armisa Kuč pogađa prečku.

U 49. minuti novi gol. Alisa Spahić je atraktivnim dodavanjem pronašla Selmu Kapetanović, čiji udarac završava iza leđa golmanice Radnika. Armisa Kuč se upisuje u strijelce deset minuta poslije, na dodavanje Jasne Đoković, a potom je ista igračica postigla i svoj drugi gol, za konačan rezultat.

Nakon utakmice trenerica pobjedničkog tima Samira Hurem je izjavila: „Čestitam igračicama. Igrale su lijepo i publika je imala šta da vidi. Trofeji su nam cilj svake godine. Radimo kvalitetno i to se isplati. Ostaje nam da se spremimo za evropske utakmice.“

Trener Radnika Dagan Jevtić čestitao je Sarajkama na uspjehu i rekao: „Ekipa SFK 2000 je opravdala ulogu favorita. Najorganizovaniji su klub u državi i zasluženo su došle do trofeja. Nama je čast što smo se plasirali u samu završnicu takmičenja.“

Nakon utakmice uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika, a pehare i medalje igračicama uručili su generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković i direktor sektora za takmičenje i upravljanje događajima Elmir Pilav.